Blond bier bij welke gerechten is dit lekker?

Bier is een ontzettend lekker drankje wat menig hart weet te veroveren. Bij iedere gelegenheid past eigenlijk altijd wel een biertje. Of het nu om een verjaardag gaat, een feestje van het werk of gewoon een BBQ op een heerlijke zomerse dag. Een lekker koud biertje gaat er altijd wel in. En een van die heerlijke biersoorten is blond bier. In deze blog lees je alles over blond bier, wat het precies en waarom het zo lekker is en bij welke gerechten. Zo doe je hopelijk wat leuke inspiratie op voor een volgend diner met vrienden of een heerlijke BBQ.

Wat is blond bier?

De naam verraadt natuurlijk al de kleur van dit biertje. Die is namelijk vrij licht van kleur. Dat heeft te maken met de manier waarop blond bier gebrouwen wordt. Blond bier is fris en fruitig en veel minder bitter dan andere biersoorten zoals pils. Daardoor is blond bier geschikt voor iedereen, of je nu een beginnende bierdrinker bent of een gevorderde. Nog een groot voordeel is dat het alcoholpercentage niet te hoog is. Het alcoholpercentage van blond bier ligt tussen de 4 en de 5%. Ideaal dus als een lekkere dorstlesser en toevoeging bij een heerlijk diner zonder gelijk de volgende dag met een mega kater van jewelste opgescheept te zitten. Want dat is natuurlijk niet zo fijn!

Combineren met gerechten

Zoals je in de inleiding hierboven al hebt kunnen lezen is blond bier bij uitstek heel geschikt om te combineren met een heerlijke maaltijd. Dat heeft mede te maken met de heerlijke frisse smaken het lage alcoholpercentage. Een blond biertje is, net als alle andere biersoorten, het lekkerste wanneer het biertje ijs en de ijskoud is. Blond bier is heerlijk bij Aziatische, pittige gerechten maar ook heerlijk wanneer je bijvoorbeeld friet eet. Door de heerlijke frisse smaak is blond bier vooral bij pittige Aziatische gerechten echt heerlijk. Een mooie tegenhanger van pittig eten. Maar ook bij een heerlijke pasta is een blond biertje erg lekker, denk bijvoorbeeld aan een lekkere lasagne met kaas. Vooral met een lekkere pasta komt een blond biertje heerlijk tot zijn recht. De frisse smaak zal de smaak van een goed bereide pasta extra intens maken.

Be surprised by a delicious blond beer

If you really want to enjoy a delicious drink, especially in combination with a tasty dish, blond beer is highly recommended. Because blond beer is wonderfully fresh and fruity with a low alcohol percentage. So you can enjoy it wonderfully.