Blond bier bij welke gerechten is dit lekker?

Bier is een ontzettend lekker drankje wat menig hart weet te veroveren. Bij iedere gelegenheid past eigenlijk altijd wel een biertje. Of het nu om een verjaardag gaat, een feestje van het werk of gewoon een BBQ op een heerlijke zomerse dag. Een lekker koud biertje gaat er altijd wel in. En een van die heerlijke biersoorten is blond bier. In deze blog lees je alles over blond bier, wat het precies en waarom het zo lekker is en bij welke gerechten. Zo doe je hopelijk wat leuke inspiratie op voor een volgend diner met vrienden of een heerlijke BBQ.

Wat is IPA-bier?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, IPA staat voor Indian Pale Ale. En dan weet je nu eigenlijk ook direct al de herkomst van IPA namelijk, India. De oorsprong van IPA-bier ligt dus in India maar inmiddels is IPA wereldwijd al verspreidt. En dat is niet zonder reden natuurlijk want IPA-bier is ook ontzettend lekker van smaak. Als je het eenmaal geproefd hebt dan ben je verliefd op IPA. IPA is trouwens niet door de bevolking van India zelf ontdekt maar het is ontstaat uit de tijd van de Engelse koloniën in India. Die brachten het bier naar India omdat de Engelse soldaten die in de koloniën die gelegerd waren heimwee hadden naar de bieren van huis. Zodoende kwam het IPA-bier naar India.

De smaak van IPA-bier

Ook IPA-bier is in meerdere soorten verkrijgbaar. Zo heb je dus het Engelse IPA bier maar er zijn ook Amerikaanse en nog veel meer soorten IPA zoals White en Black IPA bier. Alle smaken zijn natuurlijk ook weer uniek maar toch is er wel één kenmerk die ze met elkaar delen en dat is dat IPA-bier erg fruitig is van smaak en zeer fris. En juist door die heerlijke frisse en fruitige smaak is IPA-bier heel erg lekker. En IPA-bier is ook heerlijk te combineren met gerechten zoals gerechten die gemaakt zijn met kalfsvlees. Of juist te combineren met een heerlijke pittige (Indiase) curry. Lekker rijst erbij, een frisse salade en een heerlijk lekker koud IPA-biertje. Want een IPA biertje op zijn tijd is echt ronduit genieten! Een heerlijke frisse, zoete smaak die je positief weet te verrassen.